3 grunde til at vælge en mountainbike

Er det tid til at købe en ny cykel? Så er den første beslutning, som du bør tage, hvilken type cykel, du vil have. Vil du f.eks. Have en mountainbike, racercykel, en elcykel eller en citybike? For mange vil en mountainbike være et godt valg. Tag f.eks. Et kig på Time2bikes udvalg af Trek MTB cykler, og læs med her for at finde ud af om en mountainbike er det rette valg for dig.

Mountainbike ruterne

Mountainbike cykler er sjove. Med en mountainbike kan du nemlig kaste dig ud i mountainbike kørsel, hvor du drager ud i skoven og udfordrer dig selv på alle mulige mountainbike ruter. I dag er der mountainbike ruter i et hav af danske skove, der inkluderer flere forskellige sværhedsgrader. Begynd med at prøve mountainbike ruterne for begyndere. Hvis du bliver bidt af det, kan du udfordre dig selv på mere og mere ujævn terræn. Desuden er mountainbiking blevet meget populært, så du kan også nemt møde andre mountainbike cykelryttere ved at tilmelde dig en klub.

En robust cykel

En mountainbike er en cykel, der kan tåle det meste. Hvis du ofte cykler for forskelligt terræn, så er en mountainbike godt at have. Deres tykke dæk er nemlig designet til at kunne cykle på meget ujævnt terræn. Med en mountainbike behøves du derfor ikke bekymre dig om at dækket punkterer, hver gang du cykler på lidt groft terræn. En mountainbike er super robust. Den er endda også designet til at være stødabsorberende, hvilket også er rart, hvis du cykler på en ujævn vej, f.eks. I en skov.

Mountainbikes er alsidige

En mountainbike er en alsidig cykel. Det er dog særligt en alsidig cykel, hvis du køber en bestemt type mountainbike: en hardtail mountainbike. Hardtail MTB er en mountainbike med en affjedring, så den er lidt stødabsorberende. Samtidig er stellet robust, så cyklen kan accelerer hurtigt. Cyklen er derfor både god til at cykle igennem mountainbike ruter, men også som pendler cykel, hvis du skal cykle til og fra arbejde.