Få bugt med din tandlægeskræk i Ringsted

tandlægestol

Sveder du nervøst, når du sidder og venter i tandlægens venteværelse, og oplever du en følelse af panik over at ligge i tandlægestolen med tandlægens hænder halvt inde i din mund, også selvom du ved, at det bare er en simpel tandrensning? Så er du måske en af de mange, der lider af tandlægeskræk. Og hvad gør man så? For tænderne skal jo passes og plejes. Vi har samlet en guide med råd til at komme over tandlægeskrækken.

Find den rette tandlæge

Som med så meget andet, så er tillid og en god relation vigtig, når du skal til tandlæge. Derfor er det heller ikke en synd at være kræsen med, hvilken tandlæge man gerne vil have og være nysgerrig på de forskellige tandlæger i området, inden du beslutter dig for, hvem du vil gå hos. Mange tandlæger har også erfaring med, og viden om, tandlægeskræk, og vil derfor kunne vejlede og hjælpe dig igennem det. Mange tandlæger har også smertefrie behandlinger, som kan være med til at berolige dig i dine tandlægebesøg.

Søger du tandlæge i ringsted? Så sørg for at din ringsted tandlæge har erfaring med tandlægeskræk ved evt. at kontakte dem inden du bestiller tid eller undersøge deres hjemmeside.

Dæmp angsten

Det kan føles næsten umuligt at klare tandlægebesøget for en med tandlægeskræk, men der er heldigvis mange ting, som du kan prøve, for at dæmpe angsten:

  • Afspændingsøvelser inden tandlægebesøget
  • Musik eller en lydbog, som du kan høre undervejs
  • Tag en god ven eller et familiemedlem med
  • Spørg din tandlæge ind til behandlingen eller andet, du er nervøs omkring
  • Aftal signaler med din ringsted tandlæge, så du altid kan få en pause

Du har måske prøvet diverse vejtrækningsøvelser, angstneddæmpende meditation og meget andet for at få bugt med din tandlægeskræk, men hvis den er rigtig slem, så kan det være en god idé for dig at søge hjælp. Din tandlæge ringsted vil formentlig kunne vejlede dig i hvilken hjælp, du kunne have brug for, så tøv ikke med at tage en snak med din tandlæge om dit problem.