Få epoxy til dine hjemmeprojekter

mand påfører gulv epoxybelægning

Mange hobbyprojekter i hjemmet kræver det rette udstyr og de rigtige hjælpemidler. Det er lige meget, om du skal fikse gulvet i bryggerset eller fliserne bag køkkenskabene. Noget, der kan bruges til langt de fleste projekter, er epoxy.

Hvad er epoxy?

Epoxy er en tokomponent slidstærk lim, der kan bruges til blandt andet epoxybelægning. Epoxy bliver dannet ved en reaktion af kemikalierne polyamin og epoxid og består af en hærder og en binder. Det slidstærke produkt kan bruges af både private og professionelle og til flere forskellige brygge- og reparationsprojekter i hjemmet.

Brug epoxy til belægning af dit underlag

Hvis du vælger at benytte dig af epoxybelægning, er du sikker på at få et slidstærkt og rigtig flot resultat. Når du vil bruge epoxy til belægning, kan du som regel få belægningen i visse standardfarver, men hvis du gerne vil opnå en anderledes farve, kan du vælge at bruge tonetillæg. Ud over at tænke over belægningens farve, er der dog også andre forhold, du skal være opmærksom på inden brug. Det er blandt andet en rigtig god ide, at du:

  • Er sikker på, at dit underlag kan klare epoxy
  • Har gjort underlaget grundigt rent og slebet det ned
  • Har givet underlaget en primer, inden du påfører epoxyen

Når først det er gjort, kan du påføre epoxybelægningen med en spartel. Det kan nemlig ikke påføres som maling.

Få epoxymaling

Ud over belægning kan epoxy også bruges til andre ting. Du kan blandt andet få epoxymaling, der kan bruges til for eksempel maling af gulve, vægge og fliser i hjemmet, garagen eller værkstedet. Du kan med andre ord få glæde af den slidstærke maling flere steder. Derudover er malingen ofte vandbaserede i Danmark. Det har de klare fordele, at du som privat også kan benytte dig af epoxy, og at malingen ikke afgiver giftige dampe i det rum, hvor den er brugt. Du skal derfor ikke være nervøs for at bruge malingen. Du skal dog huske, at hærdeprocessen starter, så snart hærderen bliver blandet i malingen. Derfor skal du ikke blande mere, end du kan bruge på to timer.