Guide: sådan vælger du en håndsprit dispenser

håndsprit

Står du og skal til at investere i en håndsprit dispenser? Det er nok de færreste af os, der ville vide, hvor man skal starte når man skal beslutte hvilken type håndsprit dispenser man skal købe. Der findes nemlig flere forskellige typer, gulvstandere, væghængte dispensere og håndsprit dispensere, der kan stå på borde. Derudover er der også forskel på hvordan man tager spritten fra hver håndsprit dispenser. Så følg denne guide for at finde den rigtige type håndsprit dispenser til din virksomhed. 

Placeringen af din håndsprit dispenser

Du skal først og fremmest beslutte hvor din håndsprit dispenser skal placeres. Prøv at tænke over flowet af mennesker, og hvor håndsprit dispenseren skal være for at flowet automatisk kommer forbi dispenseren. Placeringen og flowet bør give dig en idé om hvilken type håndsprit dispenser du bør købe, dvs. om den skal stå på gulvet, et bord eller hænge på en væg. Hvis du vil hænge den på en væg, så sørg for at man ikke nemt kan komme til at gå forbi den. Hvis du er i tvivl, så kan det anbefales at købe en gulvstander, fordi disse nemt kan flyttes rundt. Det kan også sagtens være, at du bør investere i flere forskellige typer håndsprit dispensere, på grund af indretningen af arbejdspladsen. 

Funktioner ved din håndsprit dispenser

Nogle håndsprit dispensere er designet med diverse funktioner. Ved nogle dispensere kan man f.eks. få håndspritten ud ved at bruge albuen, hvilket måske er bedre end at bruge hånden. Andre håndsprit dispensere er designet, så man bare skal sætte hånden under dispenseren for at få håndspritten ud – de er altså berøringsfrie. Derudover kan man også vælge en håndsprit dispenser med en drypbakke. Du vil hurtigt opdage, at dette er en stor fordel, fordi der ellers vil være håndsprit på gulvet eller bordet under din valgte håndsprit dispenser. Du kan også gøre din håndsprit dispenser mere synlig og samtidig informere om regler ift. at reducere smitten på arbejdspladsen ved at tilkøbe en informationstavle, der nemt kan sættes fast til toppen af dispenseren.