Guide til at rekruttere den bedste SAP konsulent

Rekruttering af en SAP konsulent

Siden SAP blev stiftet i 1972 af fem IBM ingeniører, har de opnået en enorm success over alt i verden. I dag anvendes deres SAP system af mere end 12 millioner brugere i over 120 lande. Siden lanceringen er der desuden udviklet et stort udvalg af SAP moduler, der er tilpasset specifikke behov i industrier som flyindustrien, bilindustrien, finance, den farmaceutiske industri og mange flere. 

Dette har øget efterspørgslen af dygtige SAP konsulenter. Derfor kan det være en udfordring for mange virksomheder at rekruttere en SAP konsulent, der har arbejdet med netop de SAP moduler, som firmaet anvender. Her er en guide til effektiv rekruttering af den bedste SAP konsulent til din virksomhed.  

Bør du oprette et jobopslag om dit SAP job?

Det er næsten altid en god idé at oprette et almindeligt jobopslag for dit SAP job. Som minimum bør dit SAP job sættes på jeres hjemmeside og på LinkedIn, hvis I anvender dette. Dette vil kun koste jer tid. 

Derudover kan I også vælge at oprette jeres SAP konsulent job på populære jobdatabaser. Det mest optimale ville dog være at finde en jobbank, der specialiserer sig i SAP job eller lignende stillinger. På de såkaldte almindelige jobdatabaser er chancen for, at en SAP konsulent ser dit jobopslag ikke særlig høj. Ydermere er chancen for, at denne SAP konsulent har arbejdet med netop de moduler, som du bruger, endnu lavere. Det kan også blive meget tidskrævende for din virksomhed, hvis I modtager mange ansøgninger, der ikke er relevante. 

Find din SAP konsulent i samarbejde med et rekrutteringsbureau

Den mest effektive metode til at rekruttere en SAP konsulent er at samarbejde med et rekrutteringsbureau. Det er dog vigtigt, at rekrutteringsbureauet har specialiseret sig i rekruttering af SAP konsulenter. Det der gør rekrutteringsbureauet effektivt er nemlig, at de har opbygget et netværk af SAP konsulenter. De ved præcis hvor og hvordan de kan komme i kontakt med nogle af de bedste SAP konsulenter. Derudover så er det en stor fordel, at disse bureauer forstår SAP, så de ved præcis hvilke kvalifikationer jeres SAP konsulent bør have. 

Fordelen ved at finde en SAP konsulent via et rekrutteringsbureau er også, at de tager direkte kontakt til kvalificerede kandidater. Man skal derfor ikke vente og håbe på, at den rigtige kandidat falder over jeres jobopslag. Jeres virksomhed sparer tid på at gennemgå ansøgninger, der ikke er kvalificerede nok, fordi rekrutteringsbureauet sørger for alt fra kontakt til potentielle kandidater, screening samt udvælgelse, så I kun præsenteres for SAP konsulenter, der er et perfekt match.