Inspiration til hurtig mad med rivejern

For hver 13. dansker står aftensmaden på rugbrødsmadder på en gennemsnitlig aften. I en travl hverdag kan det være en udfordring at finde tid til at lave spændende mad. Vi kender vel alle til spørgsmålet: ”Skal vi ikke bare tage en skive rugbrød?”. Men behøver det virkeligt at være så svært at få lavet hurtigt mad uden at forfalde til den nemme rugbrødsløsning? Slet ikke!

Sund mad på ingen tid

Drømmer du også om at være typen, der spiser sundt og varieret hver dag, men føler at tiden nogle gange er imod dig? Så frygt ikke! Her kan du nemlig hente lidt inspiration til, hvordan du hurtigt kan fremtrylle et måltid, der er både sundt og indbydende. Og det bedste af det hele: alle retterne kan laves med noget så simpelt som et rivejern fra Microplane.

  • Gulerodssalat med revet gulerod, revet æble, rosiner og et skvæt citronsaft
  • Grønsagsspagetti lavet af revet squash – kog, blancher eller bag de revne strimlerne for et sundt alternativ
  • Rodsammen af rester fra grønsagsskuffen – vend de revne grøntsager på panden med lidt olie
  • Omelet eller madpandekager – tilsæt revne grøntsager og krydderier for masser af smag

Det er blandt andet nogle af de nemme og sunde retter, du kan lave med et rivejern.

Har du ikke et rivejern?

Gode køkkenredskaber kan ofte hjælpe gevaldigt på at løfte motivationen til at gå i køkkenet. For at tilberedningen af disse retter bliver så effektiv som mulig, er det selvfølgelig afgørende at have et rivejern, der fungerer.

Et rivejern er i de fleste danske hjem et essentielt redskab, som det godt kan betale sig at investere i. Hvis du endnu ikke har et rivejern eller bare gerne vil have et effektivt rivejern, er det værd at overveje et Microplane rivejern.

Det gode rivejern

Et godt rivejern er skarpt, solidt og praktisk at håndtere. Skarpheden er selvfølgelig med til at afgøre, hvor hurtigt det går med for eksempel at få snittet gulerødderne til en gulerodssalat. Men det har faktisk også betydning for, at dine grøntsager ikke er helt smattede efter en tur med rivejernet – så hvis dit nuværende rivejern er en smule rustent, er det måske på tide at få et nyt.