Stort udvalg af whisky

Whisky bliver hældt i et glas

Whisky er en klassiker. Den kan nydes alene eller med opblanding. Slikforvoksne har et stort udvalg af whisky og andre lækkerier. Selvom mange drinks bliver ekstra forfriskende ved tilføjelse af is, så er whisky faktisk en af de drinks, hvor det ikke er anbefalet. Ved at tilføje is mister whiskyen en del af sin kraftige smag og duft. Dog er det anbefalet at tilføje en smule vand, så det forstærker smagen og duften, så man får den komplette whisky oplevelse.

Forskellige typer af whisky

Der findes forskellige typer af whisky, men der er alligevel nogle klare forskelle, som gør det nemmere at skelne de forskellige typer whisky.

Whiskey kommer fra Irland, og har faktisk ikke de største krav til. Lovgivning lyder på, at irsk whiskey skal være lagret i mindst 3 år på træfade.

Whisky stammer fra Skotland. Ifølge den britiske lovgivning, som omhandler whisky, skal der opfyldes tre krav, før det er en whisky.

  • Whiskyen skal være lagret mindst 3 år på trætypen egetræ
  • Lagring skal tage sted i lager på Skotland
  • Whiskyen skal have en alkoholprocent over 40%

Whisky smag kan betegnes som røget. Dette skyldes, at der benyttes af byg, som er røget.

Bourbon er Amerikas svar på en whisky. Navnet på denne whisky type stammer fra byen Bourbon Country, som er en by i den amerikanske delstat Kentucky. Udover at en Bourbon skal produceres i Amerika, så bliver denne whisky type fremstillet af 51% majs og skal dernæst på nye fade (tønder), som skal være fremstillet af trætypen hvidleg, som til sidst forkulles.  Smagsmæssigt er denne whisky type en smule anderledes, i forhold til de europæiske whiskyer. Bourbon er en smule sødere og har typisk en strejf af vanilje note.

Køb din næste whisky hos Slikforvoksne

Slikforvoksne har et stort sortiment af whisky produkter. Inde på deres webshop kan du læse meget mere om de enkelte whiskyer. Det er også muligt at prøvesmage whiskyen. Slikforvoksne har nemlig en butik i København, hvor de ofte åbner flasker til prøvesmagninger. Slikforvoksne har også en Facebook side, hvor du kan følge med i deres hverdag, og blive informeret om, hvornår de har prøvesmagninger, nye produkter og meget mere.